Nav pieprasījuma – Audi gatavs upurēt Q8 E-Tron un slēgt rūpnīcu Briselē

Audi šobrīd piedzīvo spēcīgu pieprasījuma kritumu pēc viņu sportiskajiem luksusa elektromobiļiem, tādēļ no nepatīkamiem lēmumiem būs grūti izvairīties.

Par to raksta vācu mediji, atsaucoties uz Audi paziņojumu Briseles rūpnīcas darbiniekiem, kurā minēta restrukturizācija, kas var ietvert arī rūpnīcas darbības pārtraukšanu, ja netiek atrasta alternatīva.

Iemesli tam vairāki – rūpnīca atrodas neizdevīgā vietā, loģistikas izmaksas ir augstas un ražošanas izmaksas augstākas nekā citās Audi ražotnēs. Tam jāpieskaita vispārējais pieprasījuma kritums elektromobiļu tirgū un it sevišķi pēc Q8 E-Tron, kam nākas konkurēt ar jauno Q6 E-Tron. Pēdējais ir modernāks, piedāvā praktiski tikpat daudz vietas salonā, var nobraukt tālāk ar vienu uzlādi, taču maksā par aptuveni 20 000 eiro mazāk.

Pagaidām oficiāla paziņojuma par Briseles rūpnīcas slēgšanu vēl nav – Audi ir informējis rūpnīcas kolektīvu un uzņēmuma padomi, solot, ka tiks veiktas pārrunas ar sociālajiem partneriem un steidzami meklēts risinājums.  

Foto: Ingars Tenis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.