Kvalitātes aptauja – vācu autoražotāji saraksta apakšā

Jaunākajā datu analītiķu pētījumā par nesen iegādātu automobiļu kvalitāti vācu autoražotāji atrodami saraksta apakšā. Izņēmums ir Porsche.

ASV datu analīzes uzņēmums J.D.Power regulāri aptaujā auto pircējus un apkopo rezultātus par automašīnu kvalitāti savos pētījumos. Vācu kvalitāte ilgus gadus ir bijusi pašsaprotams jēdziens, taču jaunākā statistika liecina, ka Volkswagen, Audi un BMW vairs neatbilst šiem standartiem – vismaz amerikāņu skatījumā.

Pierādījums tam ir D.J.Power pētījums, kas balstās uz 100 000 pircēju un līzinga ņēmēju pieredzi, izvērtējot 90 dienu periods pēc jaunās automašīnas iegādes. Klasifikācijai tika izmantoti dati par ziņotajām problēmām uz 100 transportlīdzekļiem.

Pirmo vietu sarakstā (ar vismazāk problēmām) ieņem zīmols Ram, kas ražo tikai pikapus – 149 ziņojumi uz 100 automašīnām, otro un trešo vietu ieņem Chevrolet (160) un Hyundai (162), bet labākais no vācu autoražotājiem ir Porsche – 7.vieta (172).

No 34 auto zīmoliem BMW atrodas 21.vietā (206), Mercedes – 22. vietā (206), bet Volkswagen un Audi – attiecīgi 28. un 29. vietā (241 un 242).

Vēl viens secinājums, ko izdarīja J.D.Power analītiķi – problēmas elektroautomobiļiem konstatētas biežāk nekā iekšdedzes motoru automašīnām. Attiecība: 266 pret 180.

Kopumā visbiežāk klienti sūdzējušies par nepareiziem ziņojumiem no braukšanas palīgsistēmām, par grūtībām mēģinot savienot viedtālruni ar Android Auto un Apple CarPlay, kā arī par ķīmisko smaku no ventilācijas atverēm.

Ilustratīvs attēls Foto: Audi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.