Opel tic elektrifikācijai – no 2028. gada tikai elektriski

Atšķirībā no dažiem autobūves uzņēmumiem, kas pēdējā laikā kļuvuši krietni piesardzīgāki attiecībā uz izteicieniem par pilnīgu pāreju uz elektrisko piedziņu, Opel turpina “gāzēt” uz priekšu.

Vācu izdevums Focus raksta, ka Opel izpilddirektors Florians Huettls intervijā žurnālistiem apliecinājis dzelžainu apņemšanos no 2028.gada Eiropā pārdot tikai elektriskās piedziņas modeļus.

Nākotnē Opel vēlas ne tikai pārliecināt cilvēkus, konsekventi veidojot mobilitātes pāreju uz elektrisko piedziņu, bet arī piedāvāt to par saprātīgām cenām. Tas būs iespējams ar mātes uzņēmuma Stellantis atbalstu, kurā Opel ir integrēts.

Pēc Huettla teiktā, Opel ir ceļā uz klientam izdevīgāku modeļu ražošanu un pirmais solis ir jaunais Frontera, kura hibrīdmodifikācija tiek piedāvāta par aptuveni 24 000 eiro, kamēr pilnībā elektrisks modelis ir iespējams jau par cenu, kas mazāka par 30 000 eiro. Nākamais riselsheimiešu mērķis ir elektrisks modelis par aptuveni 25 000 eiro, kas būtu lētāks par Corsa.

Izpilddirektors atklājis, ka uzņēmums turpina darbu pie jaunās pilnībā elektriskās Manta un apliecinājis, ka Opel vēlas pieturēties pie sava plāna vairs nepiegādāt jaunus modeļus ar iekšdedzes dzinējiem Eiropā no 2028. gada.

 

 

 

Foto: Opel

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.