Vācijā uzkrājies 100 000 “lieku” elektroautomobiļu

Vācijā sakrājies desmitiem tūkstošu nepārdotu elektromobiļu, kas skaidrojams ar vājo pieprasījumu pārtrauktā valsts finansējuma dēļ.

Izdevums Focus raksta, ka saskaņā ar Kemnicas automašīnu ekspertu analīzi Vācijā glabājas desmitiem tūkstošu elektromobiļu. Autobūves pētnieks Verners Olle skaidro, ka aptuveni 100 tūkstoši elektroautomobiļu nav atraduši savu pircēju, tādēļ tiek novietoti stāvvietās pie rūpnīcas, pie dīleriem vai ostās. Tas skar gan Vācijas ražotāju, gan importētos transportlīdzekļus un skaidrojams ar valsts finansējuma pārtraukšanu un tā rezultātā izveidojošos vājo iekšzemes pieprasījumu.

Federālais statistikas birojs maijā ziņoja, ka elektromobiļu eksports pērn ievērojami pieaudzis. Attiecīgi tika eksportēti 786 000 šādu transportlīdzekļu 36 miljardu eiro vērtībā, kas bijis pieaugums par 58 procentiem. Tas nozīmē, ka katrai ceturtajai jaunajai automašīnai, kas pārdota ārzemēs no Vācijas, bija pilnībā elektriskā piedziņa.

Olle tomēr brīdina, ka eksports nevar izārstēt visas kaites, bet ražošana uzkrāšanai ir liels izaicinājums un dārgs pasākums ražotājam, ko var samazināt tikai ar atlaidēm. Šī situācija atklāj nesakritību starp saražoto elektromobiļu skaitu un iekšzemes pieprasījumu, kas liecina par ražošanas un tirgus pieprasījuma atsaisti.

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.