Pasaules pirmizrādi piedzīvo jaunais Volkswagen California kemperis – tagad pieejams arī kā plug-in hibrīds

Jaunais California kemperis, kas veidots uz Multivan platformas, ir pārāks pār tā priekšgājējiem, piedāvājot vairāk vietas, modernākās un inovatīvākās tehnoloģijas, vienlaikus saglabājot tādus ikoniskus dizaina elementus kā paceļams jumts.

Nozīmīgs papildinājums ir plug-in hibrīda piedziņa ar pilnpiedziņas sistēmu, kas pārveido busiņu par elektrisku automobili ar lielu nobraukuma distanci. Jaunā California iepriekšpārdošana Latvijā tiks uzsākta šoruden, un pirmās piegādes plānotas šī gada beigās.

Paceļams jumts un divas bīdāmās durvis

Jaunajam California ir daudzpusīgs paceļamais jumts, kas aprīkots ar vairākiem logiem un odu tīkliem. Pirmo reizi busiņam ir arī bīdāmās durvis abās pusēs, nodrošinot vēl ērtāku pārvietošanos gan ikdienā, gan ceļojumos. Tāpat automobilī ieviestas arī papildu nojumes abās pusēs. Īpaši jāatzīmē, ka salonā aizmugurējais sēdeklis ir nomainīts pret atsevišķiem sēdekļiem, kas nodrošina vietu lielāku priekšmetu pārvadāšanai. Turklāt automobiļi, sākot no Beach Tour versijas, būs aprīkoti ar inovatīvu kempera vadības bloku, kas atrodas automobiļa aizmugurējā daļā. To iespējams vadīt, izmantojot displeju, vai attālināti, izmantojot lietotni viedtālrunī, tādējādi atvieglojot kempera funkciju pārvaldību.

Pirmais California ar plug-in hibrīda dzinēju un pilnpiedziņu

Volkswagen komerctransports izmanto četru cilindru turbo dīzeļdzinēju ar 110 kW (150 ZS) jaudu. Tikmēr jaunā California turbo benzīna dzinējs attīsta 150 kW (204 ZS) jaudu.

Īpašs jaunums California ir jaunā plug-in hibrīda piedziņa (eHybrid), kuras sistēmas jauda ir 180 kW (245 ZS). Jaunais California ir pirmais Volkswagen grupas MQB modelis, kas apvieno plug-in hibrīda dzinēju ar 4MOTION visu riteņu piedziņas sistēmu. Plug-in hibrīda piedziņa ļaus jauno California uz laiku pārvērst par elektrisko automobili ikdienas lietošanai. Augstā kombinētā elektromotora un augsto tehnoloģiju TSI (1,5 TSI evo2) efektivitāte nodrošinās arī lielu kopējo nobraukuma distanci un maksimālo vilkšanas svaru līdz 2 000 kilogramu.

Visi jaunie California automobiļi ir balstīti uz inovatīvās Modular Transverse Matrix (MQB) platformas – uz pašreizējās Multivan versijas ar pagarināto garenbāzi. Kemperis ir 5 173 mm garš (iepriekšējais modelis: 4 904 mm); platums bez ārējiem spoguļiem ir 1 941 mm (iepriekšējais modelis 1 904 mm). Augstums ir 1 990 mm, ieskaitot nolaistu paceļamo jumtu, un tas ir identisks iepriekšējam modelim, kas nozīmē, ka tas ir piemērots daudzstāvu autostāvvietām. Pagarinātā garenbāze starp asīm ir 3 124 mm nodrošinot, ka automobilī ir vēl vairāk vietas nekā tā priekšgājējā. Pateicoties MQB platformai, jaunajai California būs pieejams plašs vadītāja asistenta sistēmu klāsts, kas sniedz papildu drošību un komfortu.

Beach, Coast and Ocean – ideāls kemperis jebkurai situācijai

Jaunais California būs pieejams Beach, Beach Tour, Beach Camper (ar mini virtuvi aizmugurē), kā arī Coast un Ocean versijās (katra ar pilnībā nokomplektētu mazu virtuvi vadītāja pusē). Piecas jaunā California versijas ir izstrādātas, lai apmierinātu pēc iespējas vairāk dzīvesveida un ceļojumu scenāriju. Salīdzinot ar priekšgājēju, jaunie modeļi ir aprīkoti ar izņemamiem atsevišķiem sēdekļiem aizmugurē (katrs sver 24 kg), nevis kopējo aizmugurējo sēdekli. Praktiskas atvilktnes ir izvietotas zem visiem atsevišķajiem sēdekļiem, kā arī vadītāja un priekšējā pasažiera sēdekļos. Lielais skaits 45W USB-C lādēšanas ligzdu arī nodrošina to, ka mobilās ierīces vienmēr būs uzlādētas.

Vadība ar kempera vadības bloku, viedtālruni vai informācijas un izklaides sistēmu

Visas kempingam nepieciešamās funkcijas iespējams vadīt, izmantojot 5 collu skārienjūtīgo displeju jaunajā kempera vadības panelī, kas atrodas automobiļa aizmugurējā daļā, labajā pusē. Turklāt displejā jauno California iespējams pārslēgt uz Camping režīmu, lai automātiski deaktivizētu funkcijas Coming Home un Leaving Home, piemēram, kad automobilis kempingā tiek atslēgts un aizslēgts. Vienlaikus lielāko daļu šo funkciju iespējams kontrolēt arī ar viedtālruni, izmantojot California lietotni, kā arī ar lietotni automašīnas informācijas un izklaides sistēmā. Informācijas un izklaides sistēmu arī iespējams izmantot, lai piekļūtu slīpuma regulēšanas displejam, kas ļauj kemperi izlīdzināt.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.