80 500 eiro – elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO)

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro.

ASV luksuss automobiļu ražotājs Cadillac ir paziņojis, ka no 2030.gada pārdos tikai elektriskās  piedziņas modeļus. Laiks to pierādīt, tādēļ elektriskais krosovers Lyriq, kas no 2022. gada pārdodas ASV, būs pieejams arī Eiropas pircējiem.    

Lyriq ir vairāk nekā 5 m garš un sver gandrīz 2,8 tonnas, automašīna izceļas ar lielu radiatora resti un gaisa atverēm priekšējā bamperī, vertikāliem dienas gaitas lukturiem un divdaļīgiem aizmugures lukturiem, kas novietoti virs pakaļējā bufera un aizmugures stikla līmenī.

Elektriskais Cadillac aprīkots ar visu riteņu piedziņu, elektromotoriem, kas attīsta 528 ZS (388 kilovatus) un 610 Nm, bet 102 kilovatstundu akumulators nodrošina sniedzamību līdz 530 km. Enerģijas krājumus var atjaunot uzlādējot akumulatoru ar jaudu līdz 190 kW, kas nozīmē, ka 15 minūtēs pie šādas iekārtas var “uztankoties” 200 km garam braucienam.

Cadillac  Lyriq jau nopērkams Francijā un Šveicē, bet Vācijā tas sper pirmos soļus. Zināms, ka pircējam tiks piedāvātas Sport un Luxury versijas, cenai sākoties no atzīmes 80 500 eiro.

Foto: Cadillac

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.