35 miljoni dolāru: Henriks Fiskers pārdod savu Holivudas villu

Bankrota priekšā nonākušais elektroautomobiļu ražotājs meklē izeju no smagās situācijas.

Henrika Fiskera un viņa vadītā uzņēmuma situācija pasliktinās ar katru dienu. Nesen tika ziņots, ka saražotā produkcija (vienīgais modelis Ocean) tiek pārdota ar milzu atlaidēm, tagad parādījusies informācija, ka Henriks Fiskers izlicis pārdošanā savu luksuss villu netālu no Losandželosas.  

1000 kvadrātmetru lielā divstāvu būve atrodas skaistā vietā, ar skatu uz megapoles debesskrāpjiem, tajā ir sešas guļamistabas, astoņas vannasistabas, vīna pagrabs, trenažieru zāle, sauna, garāža sešiem automobiļiem un baseins. Villas cena – 35 miljoni dolāri, kas ir vairāk nekā aprēķinātā Fisker uzņēmuma cena (25 miljoni dolāru).

Mediji vēsta, ka Fisker pārrunas ar četriem lielajiem autoražotājiem (ieskaitot Nissan) par investīciju piesaisti noslēgušās  nesekmīgi, tādēļ variantu paliek arvien mazāk.

Kā ziņo Business Insider, Fisker darbinieki jau gatavojas masveida atlaišanai – viņiem pa pastu paziņots par gaidāmo nodaļu samazināšanu un slēgšanu. Iespējams, ienākumi no mājas pārdošanas daļēji tiks izmantoti kompensāciju izmaksai.

Fisker apgalvo, ka dara visu iespējamo, lai paliktu virs ūdens. Starp iespējamiem pasākumiem papildus trešo personu investīcijām minēta arī restrukturizācija.

Lēmumus par šiem jautājumiem uzņēmuma vadība sola paziņot jūnija beigās.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.