Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda.

ID. Code tehniskie raksturlielumi netiek atklāti – automašīna tik un tā nenonāks uz konveijera, jo tās uzdevums ir iezīmēt tēlu, kādu varam gaidīt no Volkswagen tuvāko gadu laikā.

ID. Code ir kupejveida virsbūve ar muskuļotām riteņu arkām, video kamerām sānu atpakaļskata spoguļu vietā, ka arī skārienvirsmām, kas aizstāj durvju rokturus.  Komplektā melns stikla jumts, 24 collu riteņu diski, horizontāla virziena lukturi ar vertikālām dienasgaismām un aizmugures durvis, kas atveras pretēji priekšējām.

Liels uzsvars likts uz gaismu tehnoloģijām, gudrajiem logiem un virsmām, kas parāda sveicienus, piktogrammas, noderīgu informāciju.

Tas notiek izmantojot interaktīvu gaismas joslu zem pārsega (VW to nosaucis par 3D Eyes) un LED ekrānu daļēji caurspīdīgajā priekšējā daļā. Kad vadītājs pietuvojas, automašīna sāk vizuālu un akustisku sagaidīšanas scenāriju atkarībā no gadalaika un nodrošina autovadītājiem un pasažieriem laika prognozi nākamajām divām stundām.

Autonomajā braukšanas režīmā 3D Eyes komunicē ar citiem satiksmes dalībniekiem apmainoties ar noderīgu informāciju.  

Vēl viens risinājums ir Smart Windows ar daļēji caurspīdīgiem displejiem. Tiklīdz vadītājs tuvojas, sānu logā parādās AI atbalstīts avatars, uzsāk sarunu un piedāvā savus pakalpojumus. Tas sniedz vadītājam nepieciešamo informāciju un noderīgus padomus,  piemēram, atgādina par lietussargu, ja tiek prognozēts lietus. Avatars darbojas arī iekšpusē, izmantojot logus kā displejus dažāda interaktīva, informatīva un izklaides satura parādīšanai.

ID Code ir tikai koncepts, taču drīzumā ID saime papildināsies ar jauniem modeļiem. Kopumā līdz 2030.gadam to būs veseli 16, ieskaitot piecus jaunumus no jaunā apakšzīmola ID UX, kas ir paredzēts jauniem klientiem un svinēs savu debiju tirgū līdz 2027. gadam.

 

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.