“Toyota” struktūrvienība “Daihatsu” pēc drošības testu skandāla atjaunos visu modeļu piegādes

Japānas varasiestādes atcels piegāžu aizliegumu “Daihatsu” automobiļiem, piektdien paziņoja Japānas autobūves kompānijas “Toyota Motor Corp.” struktūrvienība.

Japānas Transporta ministrija apstiprinājusi, ka visi “Daihatsu” ražotie automobiļi atbilst oficiālajiem drošības standartiem un atcels piegāžu aizliegumu trīs modeļiem, norāda uzņēmums.

“Move Canbus”, “Rocky” un “Toyota” zīmola “Raize” automobiļi bija trīs pēdējie “Daihatsu” ražotie modeļi, kas gaidīja šo apstiprinājumu. Ministrija citus modeļus jau apstiprinājusi un atcēlusi tiem noteiktos piegāžu aizliegumus.

Tādējādi “Daihatsu” tagad var veikt visu pašreiz ražošanā esošo modeļu piegādes klientiem.

Kā ziņots, “Daihatsu” decembrī Japānā pilnībā apturēja ražošanu pēc tam, kad uzņēmums paziņoja, ka tas ar drošības testiem manipulējis vismaz kopš 1989.gadiem, ietekmējot 64 modeļus.

Pērn tika izveidota neatkarīga ekspertu komisija, lai izmeklētu drošības skandālu, kas pirmoreiz atklātībā nonāca aprīlī.

Pērn aprīlī “Daihatsu” atzina, ka falsificējis sadursmju testu rezultātus četriem modeļiem, aptverot kopumā 88 000 Taizemē un Malaizijā 2022. un 2023.gadā ražotu automobiļu.

Savukārt maijā uzņēmums paziņoja, ka līdzīgu pārkāpumu dēļ Japānā aptur divu hibrīda modeļu ražošanu. Starp šiem modeļiem bija arī “Toyota Raize”, kas tika ražots mātesuzņēmumam.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.