Ieķeras “gāzes” pedālis – Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts.

Saskaņā ar ASV Ceļu satiksmes drošības pārvaldes (NHTSA) informāciju, pie viņiem vērsies kāds auto īpašnieks, kas sūdzējies par iesprūdušu akseleratora pedāli viņa Cybertruck pikapam. Autovadītājs pastāstījis, ka pedālis iestrēdzis brauciena laikā un automašīna sākusi nekontrolēti palielināt ātrumu.

Martā TikTok platformā tika publicēts video, kur līdzīgu problēma apraksta vadītājs, kura Cybertruck pikapa pedālis neatgriezās atpakaļ, pēc tam, kad tika nospiests brauciena laikā – viņš paspējis nobremzēt, taču, tiklīdz viņš atlaidis bremžu pedāli, automašīna atsākusi strauji paātrināties, tādēļ viņš to galu galā apturējis un izslēdzis dzinēju. Vēlāk pārbaudot pedāli, viņš konstatējis, ka tā dekoratīvā uzlika bija daļēji noslīdējusi un ieķērusies pedāļu mezgla telpas aizmugurējā sienā, fiksējot akseleratoru nospiestā stāvoklī.

Defekts ir ļoti bīstams, jo nav grūti iedomāties, kas var notikt, ja vairāk nekā 3 tonnas smagais pikaps, kas 100 km/h sasniedza dažās sekundēs, sāk nekontrolēti paātrināties.

Īlons Masks šo gadījumu savā tiešsaistes platformā X nekomentējis, taču daži Cybertruck pircēji tiešsaistes forumos ziņojuši, ka viņu piegādes datumi ir pārcelti.

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.