Nav izdevīgi – Ford atliek jauno elektromobiļu plānus maliņā

ASV autobūves koncerns Ford apdedzinājies ar elektrisko modeļu projektiem, tādēļ tagad tādi tiks ieviesti dzīvē vien tad, kad uzņēmums būs pārliecināts par peļņu.

Ford ir kārtējais autoražotājs, kas ieviesis izmaiņas savos “zaļās politikas” plānos. Reuters ziņo, ka Ford atlicis liela trīsrindu krosovera ražošanu Kanādas rūpnīcā, pārceļot sākotnēji plānoto ražošanas startu no 2025. uz 2027. gadu, savukārt ASV Tenesī štata rūpnīcā plānotais pikaps, kam uz konveijera vajadzēja nonākt nākamgad, ieturēs pauzi vismaz līdz 2026. gadam.

Temps pārejai uz pilnu elektrifikāciju ir samazināts, ņemot vērā pieprasījuma samazināšanos pasaulē pēc EV (Electric Vehicle) transportlīdzekļiem un paša uzņēmuma zaudējumiem pēdējo divu gadu laikā.

Saskaņā ar Ford izpilddirektora Džima Fārlija teikto, Ford zaudējumi EV biznesā 2023.gadā bija gandrīz 4,7 miljardi dolāru, bet šogad tie varētu būt vēl lielāki, sasniedzot pat 5-5,5 miljardus dolāru, tādēļ vadītājs jau šī gada februārī paziņoja, ka nākamās paaudzes EV tiks laisti klajā “tikai tad, kad tie būs rentabli”.

Tā vietā, lai “dedzinātu naudu” EV projektos, Ford par prioritāti izvirzīs hibrīdus, plānojot panākt, ka līdz šīs desmitgades beigām visiem modeļiem būs hibrīda versijas.

Par plānu pārskatīšanu attiecībā uz pilnu pāreju uz elektromobilitāti pēdējā laikā paziņojuši arī tādi autoražotāji kā Bentley un Mercedes-Benz.

 

Foto: Ford

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.