Pasaules Gada auto titulu iegūst Kia EV9

Dienvidkorejas autoražotāja Kia elektriskās piedziņas krosovers EV9 ieguvis 2024 World Car of the Year (WCOTY) titulu, pie reizes uzvarot arī kategorijā 2024 World Electric Vehicle.

Kia EV9 svin dubultuzvaru – Ņujorkas autoizstādes ietvaros notikušajā WCOTY noslēdzošajā etapā tas vairāk nekā 100 žurnālistu aptaujā izvēlēts par Pasaules Gada auto, kā arī ieguvis labākā elektromobiļa titulu. Konkursā par galveno titulu korejiešu elektrisko krosoveru flagmanis apsteidza BYD Seal un Volvo EX30, savukārt kategorijā par labāko elektroautomobili bija pārāks par jau pieminēto Volvo un BMW i5.

Hyundai, kas uzvarēja divus gadus pēc kārtas, šoreiz nespēja konkurēt ar Kia, taču bez balvas nepalika – Ioniq 5 N tika pasludināts par labāko sporta auto (World Performance Car), pārspējot BMW M2 un BMW XM.

Volvo EX30 tika atzīts par labāko pilsētas automašīnu, aiz sevis atstājot BYD Dolphin un Lexus LBX, bet BMW i5/5.sērija pārspēja Mercedes E-klasi un Mercedes EQE, iegūstot labākās luksusa automašīnas titulu.

Balvu par labāko dizainu saņēma Toyota Prius.

Foto: WCOTY

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.