Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu.

Ķīnas automobiļu rūpniecība masveidā ieņem Krievijas tirgu, raksta izdevums Motor.ru, bet vietējiem zīmoliem ir ievērojami zemāki pārdošanas apjomi. Divu gadu laikā ķīnieši veikuši masīvu izrāvienu – kā vēsta Telegram kanāls pro Trade In & Autobusiness, ja 2022.gadā Krievijas tirgū oficiāli bija 11 automobiļu markas no Ķīnas, tad šā gada sākumā to skaits pieauga līdz aptuveni 60 – vairāk nekā piecas reizes. Šobrīd Krievijā tiek pārdotas automašīnas no 53 Ķīnas un septiņiem Krievijas uzņēmumiem.

Saskaņā ar Krievijas Automobiļu tirgotāju asociācijas datiem 2022. gadā Krievijā tika pārdoti 124 600 ķīniešu automašīnu, bet 2023.gadā – jau 548 600. Tādējādi automašīnu īpatsvars no Ķīnas vietējā tirgū sasniedza 56 procentus. Salīdzinājumam: Krievijas ražotājiem 2023. gadā izdevās pārdot 434 600 transportlīdzekļu.

Tiek ziņots, ka Ķīnas autobūve ir aktīva gan Premium, gan budžeta segmentos, bet nesen veiktā aptauja apstiprina, ka trešā daļa Krievijas iedzīvotāju ir gatavi pārsēsties uz ķīniešu automašīnām.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.