Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs.

Volvo tur vārdu un saskaņā ar iepriekš apstiprinātu plānu pilnībā izbeidz ar dīzeļdzinējiem aprīkotu automašīnu ražošanu noslēdzot 45 gadus ilgo vēsturi ar pēdējo krosovera XC90 eksemplāru, kas tiks novietots uzņēmuma muzejā.

Mediji vēsta, ka automašīnas ar dīzeļdzinējiem Volvo sācis uzskaitīt tikai 1991.gadā, piefiksējot vairāk nekā 9 miljonus saražotu automobiļu, tādēļ patiesais ar dīzeļa motoriem aprīkoto automobiļu skaits nemaz nav zināms. To noteikti ir krietni vairāk, jo pirmais Volvo ar dīzeļdzinēju, kas, starp citu, tika aprīkots ar Volkswagen koncerna agregātu, parādījās jau 1979.gadā. 2001.gadā Volvo automašīnām sāka uzstādīt pašu konstrukcijas motorus, kas bija izstrādāti sadarbībā ar Ford, bet 2017.gadā zviedru uzņēmums paziņoja, ka beidz darbu pie turpmākas šāda tipa dzinēju attīstības.

Nākamais Volvo mērķis ir pilnīga atteikšanās arī no benzīna motoriem, lai līdz desmitgades beigām pilnībā pārietu uz elektrisko piedziņu.

Šajā ziņā Volvo joprojām ir apņēmības pilns pretstatā tādām markām kā, piemēram, Mercedes vai Bentley, kas savus plānus attiecībā uz pilnīgu pāreju uz elektromobiļiem ir atzinušas par pārsteidzīgiem un pārskatījušas iepriekš noteiktos laika nogriežņus.  

iIustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.