Ar elektrību līdz 110 km – Ford piesaka Tourneo Connect PHEV (+ FOTO)

Ekonomiskais transportlīdzeklis būs pieejams arī septiņvietīgajā Grand Tourneo Connect PHEV versijā ar pagarināto riteņu bāzi.

Ford paziņojis par jaunu modeli savā Eiropas tirgum paredzēto transportlīdzekļu klāstā. Tas ir Tourneo Connect ar Plug-in uzlādējamo hibrīdiekārtu, kurā apvienots 1,5 litru EcoBoost benzīna motors, augstsprieguma akumulators un elektromotors. Sistēmas kopējā jauda ir 150 Zs (350 Nm), tā savienota ar 6-pakāpju divu sajūgu pārnesumkārbu un priekšējo riteņu piedziņu.    

Akumulatora uzlādei var izmantot  50 kilovatu līdzstrāvas iekārtas vai mājas 11 kW Wallbox. 

Ražotājs neatklāj akumulatora izmēru, tomēr eksperti domā, ka virs 100 km elektriskā režīmā var nodrošināt tas pats 19,7 kWh jaudas uzglabāšanas avots, kas pazīstams no jaunā Volkswagen Tiguan vai Passat devītās paaudzes modeļa.  

Ford nepiemin arī patēriņu, taču tie paši visziņi norāda, ka gandrīz identiskam komerctransportlīdzeklim ar nosaukumu Tourneo Custom PHEV tas uzrādīts kā 1,7 līdz 2,9 litri uz 100 km – ar uzlādētu akumulatoru, protams. Pretējā gadījumā jārēķinās ar 7,4 līdz 9,2 l/100km pēc WLTP.

Zināms, ka Ford Tourneo Connect PHEV pasūtīšanai kļūs pieejams 2024.gada vasarā, bet pie klientiem tas dosies šī gada ceturtajā ceturksnī. Arī kravu pārvadāšanai lieliski piemērotā Tourneo Connect PHEV piecvietīgā versija bez aizmugures sēdekļiem apveltīta ar 2,6 kubikmetru kravas telpu, septiņvietīgajā Grand Tourneo Connect  PHEV ietilpst pat 3,1 kubikmetrs.

 

Foto: Ford

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.