25 000 eiro – ASV Toyota pārdod savu ūdeņraža auto Mirai ar 60 procentu atlaidi

Toyota savu ūdeņraža degvielas šūnu auto Mirai ASV šobrīd pārdod ar neredzēti lielu atlaidi 60 procentu apmērā.

Aizokeāna mediji ziņo, ka vidējās klases luksuss sedans Mirai šobrīd nopērkams par cenu 27,1 tūkstoši dolāru (25 000 eiro), kas ir kompaktās klases Corolla līmenī. Atlaide sasniedz 40 000 dolāru, kas ir 60 procenti no kopējās summas, taču papildu tam pircējs iegūst sertifikātu 15 000 dolāru apmērā ūdeņraža degvielas uzpildei.

Izpārdošanas iemesls ir naftas giganta Shell lēmums atteikties no ūdeņraža degvielas uzpildes  staciju biznesa Kalifornijā, bet tieši šis štats līdz šim bijis ar lielāko FCEV automobiļu reģistrāciju skaitu un labāko infrastruktūras atbalstu.

Zināms, ka bezprecedenta atlaides 60 procentu apmērā attiecināma uz 2023. gada izlaiduma sedaniem no izplatītāja krājumiem uz augstāko aprīkojuma līmeni par 67,1 tūkstoti dolāru, savukārt pamata komplektācijas sedanu par 50,2 tūkstošiem dolāru var iegādāties ar atlaidi ”tikai” 22 tūkstošu apmērā.

Dāsnas, taču ne tik lielos apmēros atlaides uz Mirai automobiļiem bijušas arī agrāk. Tā 2021.gadā autoražotājs bija piedāvājis 32 000 dolāru atlaidi savam 2020. gada Mirai modelim, cenšoties izpārdot noliktavu krājumus pirms jaunākā modeļa debijas.  

Arī tagad tiek gaidīts uzlabots Mirai ar pilnveidotām drošības asistentu palīgsistēmām.

Atgādināsim, ka Latvijā  Toyota Mirai cena ir 73 600 eiro.

 

 

Foto: Toyota

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.