EuroNCAP ceļ trauksmi: pieaug smagu, ātru un jaudīgu automobiļu skaits

No vienpadsmit testētajiem automobiļiem vien trīs svēruši mazāk par divām tonnām.

EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) organizācija aicina pievērst uzmanību kādai negatīvai tendencei, kas pēdējā laikā arvien vairāk uzņem apgriezienus. Runa ir par augošo pieprasījumu pēc smagiem, jaudīgiem un lieliem automobiļiem, kas ne tikai apdraud citus satiksmes dalībniekus, bet arī ir videi nedraudzīgi.

Jaunākajā EuroNCAP preses relīzē norādīts, ka no vienpadsmit novērtētajām jaunajām automašīnām tikai trīs svēra mazāk par divām tonnām, un tikai viena, Smart #3, tika klasificēta kā mazā segmenta ģimenes automašīna. No otras puses, Euro NCAP uzskata par iepriecinošu faktu, ka lielākā daļa pārbaudīto transportlīdzekļu bija elektromobiļi.

Jaunākajos testos piedalījās Volkswagen ID 7, BMW 5. sērija, Mercedes-EQ EQE SUV, BYD Tang, Kia EV9, XPeng G9, Vinfast VF8, smart #3, BYD Seal-U, Honda ZR-V un Hyundai Kona. Ar četrām zvaigznēm tika novērtēti Vinfast VF8, Honda ZR-V un Hyundai Kona, bet pārējie testu dalībnieki ieguva piecas zvaigznes, Volkswagen ID.7 izceļoties ar vienu no šī gada labākajiem sniegumiem.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.