Suzuki prezentējis jauno Swift; būs arī Eiropas tirgū

Japānas autobūves uzņēmums Suzuki iepazīstinājis ar mazauto Swift septītās paaudzes modeli, kas no 2024.gada pavasara kļūs pieejams arī Eiropas tirgū.

Lai arī cenas un aprīkojuma varianti vēl netiek nosaukti, Suzuki Germany rīkotājdirektora vietnieks Daniels Šnels izteicies, ka japāņu autoražotājs demonstrē “skaidru apņemšanos nodrošināt B segmentu, no kura daudzi citi ražotāji jau ir atteikušies”, turklāt redz šajā automobiļu tirgus sadaļā lielu pieprasījumu pēc augstas kvalitātes, modernām mazajām automašīnām

Tiek ziņots ka jaunā Swift ērtajā salonā visas vadības ierīces ir izvietotas ap vadītāju, pirmo reizi iebūvēts jauns augstas izšķirtspējas deviņu collu skārienekrāns, bet pateicoties datu komunikācijas modulim (DCM), vadītājs var vadīt un izmantot praktiskas funkcijas tieši caur viedtālruni.

Kopējais bagāžnieka tilpums tagad sasniedzis 265 litrus (bez nodalījuma zem kravas grīdas), iekraušanas slieksnis ir par vienpadsmit milimetriem zemāks nekā sestajā paaudzē, bet iekraušanas mala tika pazemināta līdz 705 milimetriem, lai atvieglotu iekraušanu un izkraušanu.

Zem jaunā Swift motora pārsega atrodas jauns 1,2 litru trīscilindru benzīna dzinējs ar Dualjet iesmidzināšanu un 61 kW/83 ZS jaudu. Jauda tiek nodota vai nu ar piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu vai bezpakāpju CVT automātisko pārnesumkārbu. Dzinēju atbalsta 12 voltu SHVS vieglā hibrīda sistēma ar integrētu siksnas piedziņas startera ģeneratoru (ISG). Automātiskā pilnpiedziņas sistēma būs papildaprīkojuma sarakstā.

Jaunais Swift atbilst nākamajam “Vispārējās drošības regulas” (GSR) līmenim, kas tiks piemērots no 2024. gada jūlija, tādēļ mazauto pieejamas uzlabotas drošības un palīdzības sistēmas.

Japānas tirgū septītās paaudzes Swift ar CVT kārbu startē jau 13.decembrī, variants ar 5MK – 2024.gada janvārī.

Attēlā – Japānas versija Foto: Suzuki

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.