5000 jauni elektriski Mercedes zīmola darbiniekiem

Mercedes-Benz izdevis rīkojumu apmainīt savu darbinieku iekšdedzes motoru dienesta auto pret elektriskās piedziņas modeļiem. Lai to paveiktu būs nepieciešami aptuveni 5000 jaunu elektriskās piedziņas transportlīdzekļu.

Mercedes-Benz pieprasa saviem darbiniekiem Vācijā, kuriem ir tiesības uz dienesta automašīnām, pāriet uz pilnībā elektriskiem modeļiem. Tādejādi spēkrati, kas iepriekš tika darbināti ar benzīnu, dīzeļdegvielu vai izmantojot hibrīdiekārtas, tiks aizstāti ar elektriskiem transportlīdzekļiem, ziņo izdevums Automobilwoche.

Tas nozīmē, ka tādi modeļi kā, piemēram, C-Class, E-Class un S-Class, kā arī jaunie CLE, GLE un GLC, vairs nebūs pieejami uzņēmuma dienesta autoparkam.

Līdz ar to Mercedes nostiprina savu lēmumu pārejai no “Electric first” uz “Electric only”, turot kursu uz agrāk pieņemto stratēģiju no 2030.gada pārdot tikai elektriski darbināmus transportlīdzekļus.

Pagaidām Mercedes atpaliek no plāna, tādēļ uzņēmuma izpilddirektors Ole Kaleniuss šī gada pavasarī bija spiests paziņot, kas mērķis līdz 2025. gadam sasniegt 50% elektrificētu transportlīdzekļu tiek atlikts par gadu.

Foto: Mercedes-Benz

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.