Elektroautomobiļu ražotājs svin jubileju – jau 5 miljoni Tesla

Amerikāņu elektrisko automobiļu ražotājs Tesla sasniedzis ievērojamu robežu – 5 miljoni saražotu auto, ko elektromobiļu pionieris spējis paveikt 15 gados.

Tesla ražošanas apjomi pieaug ģeometriskā progresijā, jo pirmais miljons tika sasniegts salīdzinoši nesen – 2020.gadā, savukārt 4 miljonu robeža krita 2023.gada 1. martā, kas nozīmē, ka pēdējā miljona izgatavošanai pietika ar nedaudz vairāk kā sešiem mēnešiem.

Tikai 2023. gada otrajā ceturksnī vien Tesla spēja saražot 479 700 transportlīdzekļus. Lauvas tiesu – 460 211 automašīnas, veidoja kompaktie Model 3 un Model Y, kamēr dārgāko un prestižāko Model X un Model S ienesums bija 19 489 vienības.

Par jubilejas – 5 miljono Tesla eksemplāru – kļuva Model 3, tādēļ atgādināsim, ka vasaras beigās amerikāņu autobūves uzņēmums prezentēja atjaunināto Model 3, kas ir piedzīvojis visai būtiskas izmaiņas. Modernizētās versijas priekšpuse ir pilnībā pārveidota – uzstādīti jauni priekšējie lukturi, buferis, motora pārsegs un spārni. Tesla Model 3 aizmugurē ir jauni lukturi, cits bagāžnieka vāks, buferis un uzraksts ar zīmola nosaukumu, iepriekšējā logotipa vietā. Speciāli jaunajam modelim tika sagatavoti oriģināla dizaina 18 vai 19 collu diski, bet automašīnas garums palielinājies līdz 4720 mm.

Salonā jauna stūre ar integrētiem virzienrādītāju slēdžiem, jauns priekšējais panelis ar maināmu fona izgaismojumu, multimediju iekārta, kas strādā daudz ātrāk, viduskonsolē bezvadu uzlādes niša diviem viedtālruņiem, bet aizmugures pasažieriem pašiem savs skārienekrāns klimatkontroles vai multimediju funkcijām.

Eiropas tirgū modernizētais Model 3 kļūs pieejams oktobrī, cena Vācijā 42 990 eiro, cena Ķīnā, pārvēršot no juaņām – 34 700 eiro.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.