Miljons par lūžņu kaudzi (+ FOTO)

RM Sotheby`s izsoles rīkotāji par šo izdegošo vraku cer saņemt vairāk par 1 000 000 eiro.

Vai tiešām atradīsies kāds, kas par šo lūžņu kaudzi maksās tādu summu? RM Sotheby` domā, ka jā, turklāt prognozes ir pat vēl optimistiskākas: 1,2 – 1,6 miljoni dolāru (1,09 – 1,45 miljoni eiro).

Savu pārliecību organizatori pamato ar cietušā automobiļa “izcilajiem ciltsrakstiem”, uzsverot, ka šādas automašīnas pasaulē ir (bija) tikai trīspadsmit.

Izsolē izliktās atliekas pieder Ferrari 500 Mondial Spider – modelim, ko Ferrari izstrādāja kopā ar Pininfarina un izlaida tikai 13 eksemplāru skaitā. Rūpīgāks ieskats automobiļa biogrāfijā rāda, ka eksemplārs ar kārtas numuru 0406 MD ir otrais, kas izbrauca pa rūpnīcas vārtiem.

Savas dzīves laikā tas piedalījies daudzās sacensībās, ieskaitot Mille Miglia, Targa Florio un Imolas GP. 1958.gadā nonācis ASV, turpinājis spīdēt sacīkšu trasēs, vairākkārt nomainījis īpašniekus, bet 1960.gadā piedzīvota smaga avārija ar aizdegšanos, kas pilnībā izpostīja salonu.

Automobiļa identitāti apliecina plāksnīte ar šasijas numuru un ātrumkārba ar tādu pašu sērijas numuru. Oriģinālais dzinējs (155 ZS) ticis izmontēts jau pirms avārijas, taču līdzi tiek dota jaudīgāka oriģinālā Ferrari četrcilindru versija.

 

Foto: Ekrānbilde no RM Sotheby`s

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.