Ar V12 motoru un retro piesitienu – Aston Martin prezentējis savai jubilejai veltīto Valour (+ FOTO)

Britu uzņēmums Aston Martin nodemonstrējis unikālo kupeju Valour, kas tiks izlaista 110 eksemplāru skaitā.

Aston Martin Valour ir veidots klasiskā V8 Vantage modeļa stilā (1977. – 1989. gads) un arī motortelpā tam britu uzņēmuma klasiskās vērtības – V12 5,2 litru benzīna agregāts bez jebkādiem elektroniskiem papildinājumiem un manuālā sešu pārnesumu pārnesumkārba.

Motors attīsta 715 Zs, kas ir salīdzinoši maz, taču šāds risinājums izvēlēts tādēļ, lai nepārslogotu pārnesumkārbu. Ražotājs neatklāj  Valour dinamiskos rādītājus, taču eksperti vērtējot dzinēja veiktspēju lēš, ka aizmugures riteņu piedziņas kupeja 100 km/h sasniedz aptuveni 3 sekundēs, bet maksimālais ātrums varētu būt aptuveni 320 km/h.

Vadītāja rīcībā ir trīs braukšanas režīmi – divi sportiskam braukšanas stilam (Sport un Sport +), viens – sacīkšu trasēm. Komplektā arī adaptīvie amortizatori, oglekļa keramikas bremzes un 21 collu riteņi.

Ar virkni retro elementiem iekārtotajā kabīnē ir kompakts ekrāns priekšējā paneļa centrā, digitālie mērinstrumenti un sēdekļi, kas izgatavoti no oglekļa šķiedras. Apdarei izmantota ādas, tvīda un Alcantara materiāli.

Aston Martin Valor tirāža būs tikai 110 eksemplāri – atbilstoši britu zīmola pastāvēšanas gadu skaitam. Cena – no miljona līdz 1,5 miljonam mārciņu.  

Foto: Aston Martin

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.