1979.gada Aston Martin sasniedz 330 km/h (+ VIDEO)

Aston Martin Bulldog savulaik tika konstruēts, lai sasniegtu rekordlielu ātrumu, taču plāni izjuka un ražotāja vairāk par vienu eksemplāru neuzbūvēja.

70.gadu beigās Aston Martin sāka izstrādāt automašīnu, kas spētu sasniegt 237 jūdzes stundā (381 km/h), taču par Bulldog nosauktais modelis izmēģinājumos aizsniedzās vien līdz 191 jūdzei stundā (307 km/h).

Projekts pajuka, un 1981.gadā to apturēja pavisam, bet Bulldog tā arī palika vienā eksemplārā savus mērķus nesasniedzot. Piedzīvojis vairākus īpašniekus un pabijis arābu zemēs, Bulldog diezgan apbružātā stāvoklī atgriezās Lielbritānijā, nokļūstot pie Classic Motor Cars.

Divu gadu laikā automašīnai tika atgriezts agrākais spožums, bet konstrukcija – modernizēta un uzlabota. Jaunie īpašnieki uzlaboja motora veiktspēju, modificēja pārnesumkārbu un rezultāts nelika vilties – Skotijas Makhrihanišas lidlaukā Bulldog paātrinājās līdz 205, 5 jūdzēm stundā (330,5 km/h) – lielisks rezultāts gandrīz 45 gadus vecai automašīnai.  

Bulldog darbina 5,3 litru astoņu cilindru biturbo dzinējs, kas attīsta 608 zirgspēkus un 678 Nm griezes momentu. Gaisa pretestības koeficients – 0,34. Automašīnai ir pieci priekšējie lukturi, kaijas spārnu durvis bez rokturiem un ķīļveida korpuss. Savulaik Aston Martin par šo modeli būtu prasījis 2,2 miljonus dolāru, taču mēs jau zinām, ka projekts netika īstenots. 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.