Mistiska aizdegšanās – Mercedes-AMG aptur superhibrīda One piegādes

Mercedes-AMG uz laiku apturējis 3 miljonus eiro vērtā hibrīdauto One piegādes. Uzņēmumam jānoskaidro, kādēļ viens no šiem super dārgajiem un sarežģītajiem automobiļiem pilnībā sadega transportēšanas laikā.

Nelaime notika 17.maijā agrā rītā uz automaģistrāles M6 Stafordšīrā, Anglijā. Ekskluzīvais sporta auto nodega kopā ar slēgto piekabi, kurā tas tika pārvadāts. 

Tiek pieļauts, ka Mercedes-AMG One hibrīdsistēmā noticis īssavienojums, taču tas būs jānoskaidro speciālistiem.

Pagaidām piegādes klientiem apturētas.

Atgādināsim, ka Mercedes-One ir hibrīdauto ar F1 tehnoloģijām. Kupejas dzinējspēks ir 1,6 litru V6 turbo motors, kas attīsta 576 Zs un četri elektromotori, kas izvietoti sekojoši: pa vienam pie katra priekšējā riteņa (par abiem 326 Zs), tieši uz ICE motora (163 Zs) un turbokompresorā, piedzenot tā vārpstu ar 122 Zs.

Līdz ar to uzlādējamā hiperauto sistēmas kopējā jauda ir 1063 ZS (782 kW), kas ir pietiekami, lai 100 km/h sasniegtu 2,9 sekundēs. 200 km/h robežu tas pārvar pēc septiņām sekundēm, bet 300 km/h – kad no starta pagājušas 15,6 sekundes. Maksimālais ātrums ir ierobežots līdz 352 km/h. Automašīnai iebūvēta neliela 8,4 kWh baterija, kas nodrošina 18 km elektriskā režīmā.

Automašīnas ražošana notiek Multimatic uzņēmumā Lielbritānijas pilsētā Koventri, kur pateicoties 16 montāžas punktiem un 50 darbinieku kolektīva roku darbam top šis tehnoloģiskais brīnums. Pēc tam sporta auto slēgtā kravas automašīnā pārceļo uz AMG galveno mītni Vācijas Affalterbahā, kur notiek nodošana klientam.

Pavisam paredzēts uzbūvēt 275 Mercedes-AMG One eksemplāru

 

Foto: Mercedes-AMG

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.