„Elles kaķis”, „Melnais spoks” un pārējie – pieci īpašie Dodge muskuļauto arī Eiropas tirgum (+ FOTO)

Stellantis sastāvā ietilpstošais ASV autobūves uzņēmums Dodge paziņojis, ka uz Eiropu ved piecus no pavisam septiņiem „Last Call” modeļiem, kas ir pēdējā iespēja īsto muskuļauto entuziastiem tikt pie kāda Charger, Challenger vai Durango ar V8 iekšdedzes motoru.

Dodge uzsver, ka visi īpašās sērijas automobiļi ir balstīti uz vēsturiskiem modeļiem. Piemēram, Challenger Black Ghost vēsturiskās saknes meklējamas 1970.gadā. Mūsdienu variants apvieno SRT Hellcat Redeye Widebody virsbūves aprīkojuma komplektu, 807 Zs jaudīgu Hemi V8 motoru ar melnas krāsas apdari, melnā hroma elementiem un Alligator Skin” vinila grafika uz jumta, kas atgādina oriģinālu no vēsturiskā modeļa. 70.gadu atskaņas redzamas arī 20 collu riteņu disku dizainā, par tiem atgādina logotips uz instrumentu paneļa un motora pārsegs ar gaisa padeves „kapuci” uz tā.

Ekskluzīvā ”Last Call” sērija ietver septiņu Dodge vēsturē nozīmīgu un leģendāru modeļu mūsdienu interpretācijas. Tie ir: Dodge Challenger Shakedown, Charger Super Bee, Challenger un Charger Scat Pack Swinger, Charger King Daytona, Challenger Black Ghost un Challenger SRT Demon 170. 

Swinger, SRT Hellcat, Shakedown, SRT Redeye un jau pieminētais Black Ghost būs pieejami arī Eiropā. Tiesa, jau tagad skaidrs, ka automašīnu skaits būs ierobežots – piemēram, Black Ghost saražos vien 300 vienībās.

Foto: Stellantis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.