Aptuveni 60 000 eiro – Volkswagen pastāsta par jauno modeli ID.7

17.aprīlī pirmizrādi piedzīvos Volkswagen jaunais elektriskās piedziņas modelis ID.7, kas pircējiem kļūs pieejams 2024.gada sākumā.

Volkswagen modeļu piedāvājumam drīzumā pievienosies ID.7, kas paredzēts, ražotāja vārdiem sakot: „lai papildinātu Passat Variant kā vēl vienu vidējās klases modeli klāstā”. Tā arī būs, jo pretstatā dominējošām tendencēm, ID.7 konstruēts nevis kā krosovers, bet gan kā sedans. Automašīnas garums ir 4,96 metri, garenbāzei sasniedzot 2,96 metrus, bet bagāžnieka ietilpībai 532 litrus.

Atkarībā no versijas starp abām asīm iebūvēts 77 kWh vai 86 kWh akumulators, kas var nodrošināt sniedzamību 615-700 km attālumā bez papildu uzlādes. Šādu attālumu automobilim palīdzēs sasniegt ne tikai atzīstamās aerodinamikas īpašības (koeficients 0,23), bet arī jaunas konstrukcijas piedziņa ar elektromotora, divpakāpju viena ātruma pārnesumkārbas un impulsu kontrolēta invertora savienību. Impulsu kontrolētais invertors nodrošina termisko stabilitāti, kontrolē enerģijas plūsmu un optimizē patēriņu.

ID 7 ir paredzēts arī garāku ceļu veikšanai, turklāt vadītājs var pielāgot DCC adaptīvo šasiju pēc saviem ieskatiem, izvēloties braukšanas profilus “Eco”, “Comfort” un “Sport” vai arī individuālu režīmu.

Vācu žurnālisti, kas bija ielūgti izmēģināt ID.7 prototipu Spānijā, atzīmē, ka ID 7 ir pārsteidzoši viegli manevrējams, neskatoties uz tā izmēriem un plašo salonu, veikls, dinamisks un stabils, bet mērinstrumentu displejiem ir tikai sekundāra loma, jo, pateicoties projekcijas displejam, visa nepieciešamā informācija jau atrodas redzamības laukā.

Ērtības un patīkamu atmosfēru nodrošina AGR muguru saudzējošie sēdekļi ar ventilācijas un masāžas funkcijām un 10 krāsu izvēles komforta apgaismojums (30 krāsas par papildmaksu), bet no papildaprīkojuma saraksta varēs izvēlēties piemēram,  Harman Kardon 700 vatu audio sistēmu ar 14 skaļruņiem.

Automašīnā ir daudz elektronikas, tādēļ tā ir īpaši aizsargāta pret iebrukumiem no ārpuses ar interneta starpniecību, kļūstot par pirmo Volkswagen, kas pārbaudīts un ieguvis United Nations Economic Commission for Europe (UNECE) izstrādāto sertifikātu.

Volkswagen ID.7 cena varētu būt aptuveni 60 000 eiro robežās.

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.