Mercedes-Benz modernizējis krosoveru GLS (+ FOTO)

Mercedes-Benz iepazīstinājis ar modernizēto GLS, jaudīgo AMG versiju un īpaši grezno Maybach modeli.

Modernizēto GLS var atpazīt pēc melnās radiatora restes ar četriem šķērsstieņiem mazliet atšķirīgā krāsojuma tonī. Jauna forma arī gaisa pievadiem un arī šajā gadījumā  izmantots divu krāsu salikums. Aizmugurē nedaudz pamainīts izplūdes sistēmas uzgaļu izskats un iebūvēti jauni lukturi ar trīs diožu bloku moduļiem.

Virsbūves krāsojuma izvēlē iekļauti jauni toņi, tāpat kā vairāki jauni varianti salona apdarei. Modernizētā MBUX multimediju iekārta piedāvā trīs veidu grafisko noformējumu: klasisko stilu, sportisko dizainu un discreet variantu, kad pieejama tikai pati nepieciešamākā informācija. Ekrāna izgaismojumam tagad septiņi varianti, bet Off-Road režīmā tas rāda kompasu, transportlīdzekļa sasvēršanās un ceļu automašīnas priekšā (“caurspīdīgā” motora pārsega funkcija).

GLS 580 4Matic ir pieejams ar papildmaksas Off-Road Engineering paketi, kas pievieno apakšas bruņu un palielina klīrensu par 30 mm.

Nelieli uzlabojumi arī Mercedes-Maybach GLS 600, kam jau bāzes versijā iekļauts ārējā fona apgaismojums ar animētu Mercedes-Maybach logotipa projekciju, sēdekļu pārvalki ar perforētu stepētu polsterējumu un rombveida rakstu, kā arī kalti 23 collu riteņu diski.

Savukārt Mercedes-AMG GLS63 standarta komplektācijā tagad būs arī panorāmas jumta lūka un adaptīvās tālās gaismas. Atverot priekšējās durvis, redzama AMG raksturīgā apgaismojuma animācija. Visbeidzot stabilizācijas sistēma un pneimatiskā piekare tagad strādās vēl efektīvāk, pateicoties jaunajam programmnodrošinājumam.

Mercedes-Benz GLS dzinēju klāstā ir benzīna motori un dīzeļdzinēji, kas pārklāj jaudas diapazonu no 230 līdz 517 Zs. Jaudīgākā versija GLS 580 4Matic ar 517 Zs astoņcilindru motoru 100 km/h sasniedz 4,9 sekundēs, savukārt taupīgākie ir abi dīzeļdzinēji (230 un 270 Zs), kas uz 100 km patērē vidēji 8,0-9,1 litru degvielas.

Maybach GLS 600 4Matic tiek komplektēts ar4,0 litru V8, kas attīsta 557 Zs (730 Nm) un nodrošina paātrinājumu līdz simtam 4,2 sekundēs, kas ir tikpat ātri, cik AMG modifikācija AMG GLS 63 4Matic+, kurai motortelpā 4,0 litru V8 ar 612 Zs (850 Nm). Visi motori komplektēti ar 48V hibrīdsistēmu, kas paātrinājuma laikā pievieno līdz 22 Zs.

Modernizētais GLS Eiropas tirgū kļūs pieejams oktobra beigās, aiz okeāna startējot mēnesi agrāk.

 

 

 

Foto: Mercedes-Benz

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.