Elektriskais Renault 5 ieradīsies 2024.gadā

70. un 80.gados populārais mazauto Renault 5 atgriezīsies 2024.gadā, jau kā sērijveida ražošanai gatavs elektroautomoilis.

Renault 5 mūsdienu versija būs veidota uz CMF-BEV platformas, 70 procentus detaļu dalot ar tādiem modeļiem kā Clio un Captur. Ražotājs informē, ka šī arhitektūra ir piemērota modeļiem ar dažādiem virsbūves tipiem, kas ievērojami vienkāršos un optimizēs to izstrādi un montāžu, ļaujot arī ievērojami samazināt izmaksas, salīdzinot ar izmēros līdzīgo elektroautomobili Zoe.

Renault atklāj, ka Renault 5 baterija sastāv no četriem lieliem moduļiem, kas iebūvēti zem grīdas vienā slānī, kamēr Zoe izmanto 12 mazāku moduļu konstrukciju. Šāda konfigurācija ļāva inženieriem samazināt elektromobiļa svaru par 15 kilogramiem, kā arī samazināt vibrāciju un trokšņa līmeni.

Radnieciskas saites Renault 5 būs ne tikai ar Clio un Captur, bet arī ar Megane E-Tech, no kura tas pārņems daļu tehnoloģiju, veidojot savu spēka iekārtu. Tāpat zināms, ka  Renault 5 iegūs daudzsviru aizmugurējo balstiekārtu – masu segmenta automašīnām netipisku risinājumu, kas kopā ar zemu smaguma centru nodrošinās “iespaidīgu dinamisko sniegumu”.

Pirmais jaunā Renault 5 prototips debitēja jau 2021. gada janvārī, tomēr sērijveida modeli ieraudzīsim tikai 2024.gadā.

Foto: Renault

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.