20 gadi tirgū: Volkswagen modernizē Touran

Volkswagen Touran, kas 2023.gadā svinēs savu 20. gadadienu tirgū, saņēmis uzlabojumus no ražotāja, galvenokārt drošības asistentu jomā.

Touran sērijveida aprīkojumā tagad būs arī PreCrash Heck, kas konstatē iespējamo sadursmi no aizmugures, pamatojoties uz sekojošā transportlīdzekļa stāvokli un pārmērīgu ātruma atšķirību starp abiem transportlīdzekļiem. Šādā gadījumā tiek aktivizēta “proaktīvā pasažieru aizsardzības sistēma”, turklāt tā iedarbosies arī tad, ja transportlīdzeklis stāv ar ieslēgtu dzinēju vai start-stop režīmā. Katra Touran aprīkojumā arī daudzfunkcionāla kamera, lai pēc iespējas ātrāk identificētu objektus vai cilvēkus, savukārt par papildmaksu iegūstamo IQ Drive palīgsistēmu komplektu ražotājs papildinājis ar Travel Assist joslu uzturētāju, sastrēgumu palīgu (versijām ar DSG) un dinamisko tālo gaismu automātiku.

Standarta aprīkojumā iekļauta jauna stūre, brīvi programmējamais astoņu collu mērinstrumentu panelis, bet dažas citas ekstras, piemēram, “Easy Open & Close” (bagāžas nodalījuma durvju aizvēršana, pakustinot kāju) un “Keyless Access” (bezatslēgas durvju bloķēšanas un motora iedarbināšanas sistēma), pieejamas no papildaprīkojuma saraksta.

Touran komplektēts ar modernizētu 1,5 TSI Evo2 benzīna motoru, kas attīsta 150 ZS, ir kļuvis ekonomiskāks un var strādāt arī ar degvielām, kas iegūta no atjaunojamiem energoresursiem.  

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.