No 16 gadiem – itāļi piedāvā miniatūru elektro pikapu (+ FOTO)

Itāļu Giannini Automobili piedāvā tikai 3,17 m garu elektriskās piedziņas pikapu, kuru drīkst vadīt jau no 16 gadiem.

Romā bāzētais uzņēmums Giannini Automobili izstrādājis 3,17 m garu, 1,61 m augstu un tikpat platu transportlīdzekli USO, kas lietojams „pat šaurākajos Sicīlijas ceļos”. Pikapa izskats ar „bruņu” un aizsargstieņiem, virs kabīnes novietotajām gaismām un raupjajām riepām ir visnotaļ kareivīgs, liekot domāt, ka mūsu priekšā īsts bezceļu iekarotājs, taču tas ir maldīgs tēls un „šaurajos Sicīlijas ceļos” nāksies iztikt bez pilnpiedziņas, paļaujoties tikai uz aizmugures ass piedziņu un to, ko nodrošina 15 kW (maksimāli 30 kW) elektromotors.

Ražotājs norādījis, ka mini pikaps spēj transportēt 250 kg, maksimālais ātrums ir 90 km/h, bet sniedzamība, ko nodrošina 21 kWh baterija – 235 km, ko jau pieminētās apvidus riepas (var likt citas) sadeldē līdz 140 km.  

Šādas koncepcijas izvēle nav nejauša, jo tādejādi jo Giannini USO iekļaujas ES reģistrācijas klasē L7e-CU, kas ir vieglo transportlīdzekļu komerctransporta kategorija.

Šādiem L7e modeļiem reģistrācijas prasības ir daudz zemākas nekā parastam auto, piemēram, attiecībā uz drošību un elektronisko palīgu tehnoloģijām. Tas nozīmē, ka velti meklēt gaisa spilvenus, bremžu asistentus vai izsmalcinātas programmas autonomai braukšanai. Priekšrocības būs cena un iespēja salīdzinoši viegli to noregulēt atbilstoši L6e transportlīdzekļu noteikumiem, kurus var vadīt no 16 gadiem ar atbilstošu AM vadītāja apliecību. Tas nav nekāds jaunums un labi pazīstams ar Renault Twizy un diviem autovadītāja apliecības variantiem.

Giannini USO būs pieejams četrās dažādas krāsas, cena L7e versijai – 28 500 eiro.  L6e variants tiek solīts vēlāk un cena tam būs mazāka.

Foto: Giannini USO

Foto: Giannini USO

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.