Dacia apstiprina Bigster sērijveida versiju (+ FOTO)

Rumāņu autoražotāja izmēros prāvākais krosovers modeļu piedāvājumā iekļausies 2025.gadā.

Dacia apstiprinājusi, ka pēc diviem gadiem modeļu klāstam pievienosies jauns modelis Bigster. Tāpat kā Duster, arī šis krosovers pārstāvēs C segmentu, taču būs ievērojami lielāks, sasniedzot 4,60 m garumu (Duster – 4,34 m) un attālinoties no 2024.gadā gaidāmā Duster pēcteča, ko veido nedaudz īsāku (4,30 m).

Dacia Bigster pamatā ir CMF Group platformas B atvasinājums, ko Dacia jau izmanto trešās paaudzes Logan un Sandero. Platforma var apvienot dažādus piedziņas veidus un to var izmantot arī elektrificētu modeļu ražošanai. Dacia nav atklājusi, kādus agregātus izmantos Bigster, vien norāda, ka tas atbildīs gaidāmajiem ekoloģiskajiem normatīviem.

Koncepta versijā (attēlos) Bigster izskatās vairāk nekā pārliecinoši, ko rada tā vizuālais tēls ar lielajiem riteņiem, paplašinātie spārni ar papildus plastmasas riteņu arku uzlikām un „Powerdome” motora pārsegs. Komplektu papildina Y – veida lukturi priekšā un aizmugurē, jumta spoileris un kompānijas jaunais logotips uz radiatora restes.

Zināms, ka jauno modeli ražos Dacia galvenajā rūpnīcā Rumānijas Mioveni, taču attiecībā par modeļa nosaukumu (Bigster) ražotājs vēl nav izplatījis oficiālu informāciju – ļoti iespējams, ka pie pircējiem tas dosies ar citu vārdu.

 

Bigster koncepta versija Foto: Dacia

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.