Autobraucēju aptauja Vācijā – pret elektrisko nākotni izsakās 44 procenti aptaujāto

Nākotne ir elektriska – to Eiropas Savienībā zina pat 3.klases puika, taču realitāte ir pavisam savādāka un lielākajā Eiropas jauno automobiļu noieta tirgū Vācijā pret rožaino nākotni šādā izpratnē balso nu jau 44 procenti aptaujāto autobraucēju.

Kamēr Eiropas Savienība cenšas radikāli aizliegt ar iekšdedzes dzinējiem darbināmas automašīnas, pircēju vēlme iegādāties elektromobili arvien vairāk samazinās, raksta izdevums Auto Medienportal.de, atsaucoties uz sludinājumu portāla Autoscout 24 un tirgus izpētes institūta Innofact veiktā pētījuma rezultātiem, kas aptvēra vairāk nekā 1000 vācu auto īpašnieku.

Kā zināms, pēdējā laikā elektrības cena Vācijā ir pieaugusi, bet subsīdijas elektroautomobiļu pircējiem tiek samazinātas, tādēļ ir tikai loģiski, ka ticība elektriskajai nākotnei samazinās. Iepriekš veiktās aptaujas rādīja, ka 36 procenti respondentu pilnīgi noteikti neiegādātos elektroautomobili, taču jaunākā aptauja atklāj, ka tagad to negrasās darīt jau 44 procentu autobraucēju.  Vēl 32 procenti apsvērtu elektromobiļa iegādi tikai tad, ja vispārējie apstākļi atkal uzlabosies.

Skatoties no otras puses sanāk, ka 76 procenti Vācijas autovadītāju šobrīd ir skeptiski vai nelabprāt iegādāties elektromobili, bet ar sievietēm ir „vēl sliktāk”, jo pašreizējos apstākļos 81 procents dod priekšroku automobiļiem, kas aprīkoti ar iekšdedzes dzinējiem.   

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.