25 000 eiro – Volkswagen piesaka cenu ziņā pieejamāko modeli ID.2 (+ FOTO)

2025.gadam Volkswagen piesaka savu cenu ziņā pieejamāko elektriskās piedziņas modeli ID.2, kas bāzes versijā maksāšot aptuveni 25 000 eiro.

Tas būs ID saimes mazākais modelis un pirmais, kas pieejams ar priekšējo riteņu piedziņu. Volkswagen to pozicionē kā automašīnu, kas salona ietilpības ziņā konkurēs ar populāro hečbeku Golf, bet ārējo izmēru un cenas ziņā kļūs par pakāpi mazākā Polo analogu.

Ražotājs informē, ka ID.2 hečbeka garums būs tikai 4,05 m, taču tas iegūs elektromotoru ar 226 Zs jaudu, kas ir par 22 Zs jaudīgāks nekā dārgākā un lielākā ID.3 šī brīža bāzes modelim. Vilces akumulatora kapacitāte netiek atklāta, taču zināms, ka uzlādes laiks no 10 līdz 80% no līdzstrāvas iekārtas aizņems ne vairāk kā 20 minūtes. Automašīnā iebūvēts arī 11 kW maiņstrāvas lādētājs.

Ar pilnībā uzlādētu akumulatoru ID.2 spēs nobraukt līdz 450 km un pretstatā pašreizējiem ID saimes modeļiem, kas pieejami ar aizmugures vai visu riteņu piedziņu, „divnieks” kļūs par pirmo ID ar priekšējo riteņu piedziņu. Tehniskie dati liecina, ka automašīna līdz simtam paātrinās 7 sekundēs, maksimālais ātrums sasniedz 160 km/h, bet bagāžnieka ietilpība ir 490-1330 litri.

Interesanti, ka Volkswagen nav atmetis cerības izstrādāt vēl lētāku elektroautomobili, kura cena varētu sākties no atzīmes 20 000 eiro.

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.