Kia iepazīstina ar EV9; starts 2024.gadā (+ FOTO)

Dienvidkorejas autoražotājs iepazīstinājis ar savu lielāko elektriskās piedziņas krosoveru EV9, kas pircējiem kļūs pieejams 2024.gadā.

Krosoveru saimes flagmanis izceļas ar stūrainām virsbūves formām, divās plaknēs izvietotiem lukturiem un garām, izlocītas formas dienasgaismām. Pilnvērtīgu iepazīšanos ar EV9 Kia sola marta beigās, tādēļ visas detaļas par elektrisko krosoveru vēl nav zināmas.

Ražotājs apstiprinājis, ka sešu vai septiņu sēdvietu salonā pirmās un otrās rindas pasažieri var vienlaikus noliekt savus sēdekļus, ieņemot ērtāku pozu, lai atpūstos ilgstošas apstāšanās, piemēram, lādējot baterijas, laikā. Turklāt otrās rindas atdalītie sēdekļi griežas pret durvīm, lai atvieglotu iekāpšanu, un par 180 grādiem, lai pasažieru varētu ērti sazināties viens ar otru. Nav aizmirsts arī par trešās rindas pasažieriem, kuriem tāpat kā priekšā sēdošajiem, būs glāžu turētāji un savienotāji sīkrīku uzlādēšanai.

Pie priekšējā paneļa stiprinās trīs displeji – divi 12,3 collu displeji, kam pa vidu mazāks 5 collu ekrāns, ko izmanto, lai regulētu klimatkontroli. Fizisko pogu skaits ir minimāls, taču ir dažas skārienpogas, kas deaktivizē start-stop sistēmu, ieslēdz ventilāciju un darbina citas funkcijas.

Zināms, ka uzlādei tiks izmantota 800V sistēma, taču nav zināms, kāda baterija ir iebūvēta EV9 grīdā un kādu attālumu tas spēs veikt ar vienu uzlādi.

Daži mediji vēsta, ka tas varētu pārsniegt 500 km, jo mazākais EV6 ar lielāko akumulatoru tiek līdz 528 km.

Foto: Kia

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.