Kuri ir drošākie? – EuroNCAP pārbauda 18 kravas furgonus (+ VIDEO)

EuroNCAP veicis testus, lai pārbaudītu 18 Eiropā nopērkamo komerctransportlīdzekļu drošību. Ne viss ir tā, kā drošības speciālisti vēlētos.

Gandrīz visu transportlīdzekļu standarta aprīkojumā ir miegainības asistents, nedaudz mazāk kā pusei ir kruīza kontrole pamata versijā, bet avārijas bremzēšanas asistents visos gadījumos pieejams tikai kā papildaprīkojums. Turklāt jāņem vērā, ka ne visos gadījumos šī tehnoloģija ir nodrošināta ar gājēju vai velosipēdistu noteikšanas funkciju. Arī joslas uzturēšanas palīgsistēma nekur nav standarta komplektā.

Rezultātā Ford Transit un Fiat Ducato tika piešķirts “zelta” statuss, savukārt Mercedes-Benz Vito noslīdēja vienu līmeni zemāk, vairs neatbilstot ar šī gada janvāri ieviestajiem stingrākajiem testu kritērijiem.

“Sudraba” vērtējumu saņēma arī Mercedes-Benz Sprinter un Nissan Primastar, kā arī divi Volkswagen modeļi Crafter un T6.1.

„Bronza” tika piešķirta Citroën Jumpy un Citroën Jumper, kā arī tehniskajiem dvīņiem Opel Vivaro, Peugeot Expert un Toyota Proace, kā arī Opel Movano un Peugeot Boxer. Tāds pats vērtējums arī  Iveco Daily un Renault Master.

Viszemāko Euro NCAP novērtējumu saņēma Nissan Interstar. Tā ir „liesāka” Renault Master sākuma līmeņa versija, kuras ietaupījumi galvenokārt tiek veikti uz drošības sistēmu rēķina.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.