Ford elektrisko SUV uz Volkswagen bāzes parādīs 21.martā

Ford gatavo pirmizrādei kompaktu elektriskās piedziņas krosoveru, kas tapis sadarbībā ar Volkswagen.

21.martā pirmizrādi svinēs jauns Ford elektriskās piedziņas modelis, kam pamatā Volkswagen MEB platforma. Kā zināms, MEB (Modulare Elektrifizierungsbaukasten) ir tehniskā platforma, kas tiek izmantota vācu koncerna sastāvā ietilpstošo marku elektroautomobiļiem, tostarp Volkswagen ID saimei, taču šoreiz tā dos dzīvību Ford jaunumiem, ko vācu mediji jau nodēvējuši par VW ID.4 un ID.5 līdziniekiem.

Pagaidām informācija ir visai skopa – Ford atklājis vien to, ka sadarbībā ar vācu partneriem tiek izstrādāts Medium-size Crossover un vēl kāds modelis, ko apzīmē kā Sport Crossover.

 Zināms, ka šos jaunumus ražos Ķelnes rūpnīcā un Ford modeļu gammā tie nostāsies pa vidu Mustang Mach-E un elektriskajai Puma, kas no 2024.gada pierakstīsies Ford Rumānijas rūpnīcā Krajovā.

Atgādināsim, ka tuvāko gadu laikā Ford Eiropas struktūrvienību gaida lielas pārmaiņas – līdz desmitgades beigām tas pilnībā pāries uz elektriskās piedziņas automašīnām, komerctransportam sekojot  pēc 2030.gada. Tas gan nebūs iespējams bez sāpīgiem lēmumiem, jo jau tagad zināms, ka nākamajos trīs gados tiks likvidētas 3800 darbavietas.

Foto: Ekrānbilde no twitter.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.