Mitsuoka Viewt – ļoti dīvains Toyota Yaris

Mitsuoka Viewt izveidots uz Toyota Yaris bāzes un no attāluma atgādina neliela izmēra retro Jaguar.

Nelielais Japānas autoražotājs Mitsuoka par savu ceļu autobūvē izvēlējies retro izskata modeļu ražošanu. Tādu Mitsuoka piedāvājumā ir vairāki, aptverot dažādus automobiļu segmentus. Jaunākais pienesums ir modelis Viewt Story, kas agrāk tika veidots uz Nissan Micra bāzes, bet tagad – izmantojot Toyota Yaris tehnisko pamatu.

Zināms, ka savā jaunajā paaudzē Mitsuoka Viewt, kas iepriekš bija sedans, tagad pārtapis par hečbeku un saviem gabarītiem pielicis 150 mm.

Vizuāli Viewt atgādina Jaguar Mark 2 (1959.-1967.g.), bet tehniski tas ir Toyota Yaris, kam pieejami benzīna motori un hibrīdiekārtas jaudas diapazonā no 69 līdz 120 Zs, priekšējā un visu riteņu piedziņa, variatora un sešu pakāpju mehāniskā transmisija.

Cenas sākas no  atzīmes 3 080 000 jēnu (apmēram 21 400 eiro pēc pašreizējā valūtas kursa), kas ir milzīgs pieaugums salīdzinājumā ar bāzes Yaris, kas Japānā nopērkams jau par 1 470 000 jēnu (apmēram 10 200 eiro). Par Viewt topversiju ar pilnpiedziņu un hibrīdiekārtu tiek prasīti 4 202 000 jēnu (aptuveni 29 300 eiro).

Viewt nav vienīgais Toyota modelis, ko Mitsuoka izmanto savu automašīnu radīšanai – markas fani labi atceras Ryugi, Galue un Nouera, kam bija vistiešākā saistība ar Corolla.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.