Amerikāņi neapmierināti ar Mercedes, Audi un Volkswagen kvalitāti

J.D.Power veiktais pētījums liecina, ka amerikāņiem daudz labāk patīk Kia vai Buick nevis vācu Premium ražotāju Audi un Mercedes produkcija.

J.D.Power klientu apmierinātības ziņojums ir viens no galvenajiem rādītājiem autoražotājiem, kas balstīts uz ziņām no aptuveni 30 000 lietotāju par 2022.gadu un viņu sniegto informāciju par to, cik daudz problēmu viņiem ir bijušas ar savām automašīnām kopš 2020. gada. Svarīga ir tiešā klientu pieredze ar visiem savas automašīnas aspektiem; atšķirībā no, piemēram, vācu TÜV ziņojuma, kur tiek pārbaudīta tikai tehniskā uzticamība.

J.D.Power pētījums balstās uz tā saucamo PP100 faktoru – cik problēmu ir vienam modelim uz 100 transportlīdzekļiem. Uzvarētājam Lexus šis faktors bija 133, bet saraksta pašā apakšā atrodams Land Rover ar 273.

Ja meklējam vācu autoražotājus, tad tikai Mini spējis aizsniegties līdz pirmajam desmitam, bet Audi atrodas tikai 29.vietā no 32. Neko daudz labāk neklājas arī Mercedes (27.vieta) un Volkswagen (24.viea), tāpat kā Porsche (20.vieta), kas Eiropā parasti ir garants visaugstākajai kvalitātei. BMW izdevies nostiprināties 15.vietā, bet Mini ir vienīgais, kas iekļuvis TOP-10 (9.vieta).

Priekšroku amerikāņi dod Āzijas ražojumiem, kas aizņem visas trīs pirmās vietas ar Lexus, Genesis un Kia. Aiz pirmā trijnieka pašmāju Buick un Chevrolet, kam seko Japānas ražotāji Mitsubishi un Toyota. Devīto ietu ieņem jau pieminētais Mini, bet desmitnieku noslēdz Nissan.

Individuāli augstāko klientu apmierinātības indeksu ieguvuši Toyota CH-R un Lexus RX.

Foto: Genesis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.