Pēdējie Lamborghini ar V12 motoru (+ FOTO)

Lamborghini izziņojis pēdējos divus modeļus, kas noslēgs V12 benzīna motoru ēru. Tālākā varenauto nākotne būs saistīta ar hibrīda un pilnībā elektriskiem dzinējiem.

Itālijas varenauto ražotājs Lamborghini pastāstījis par diviem unikāliem modeļiem, kupeju Invencible un rodsteru Autentica, kas tiks izgatavoti vienā eksemplārā un pieliks punktu nozīmīgam laika nogrieznim uzņēmuma vēsturē.

Abas automašīnas izgatavotas uz Aventador bāzes, taču veidojot to vienreizējo tēlu Lamborghini speciālisti vadījušies pēc ne mazāk unikālā Reventon un Veneno dizaina – vēl diviem ekskluzīviem modeļiem, kas tika izlaisti neliela apjoma sērijā.

Abiem jaunumiem iebūvēts agregāts, kas aizgūts no Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae. Tas ir 6,5 litru V12 motors, kas attīsta 780 ZS un 720 Nm griezes momentu, darbojoties komplektā ar septiņu pakāpju robotizēto pārnesumkārbu.

Zināms, ka visas turpmākās itāļu zīmola automašīnas saņems pilnīgi jaunu V12, kas darbosies tikai kā daļa no hibrīda spēkstacijas, bet 2028. gadā gaidāms Lamborghini pirmais pilnībā elektriskais modelis.

Foto: Lamborghini

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.