Kamēr vadītājs guļ, viņa Tesla seko policijai

Vācijā, uz automaģistrāles A70, Tesla automobilis ar ātrumu 110 km/h sekojis policijas patruļauto, radot aizdomas, ka elektroautomobilim aktivizēta autonomā braukšanas sistēma, bet ar vadītāju kaut kas noticis.

Vācu mediji ziņo, ka 28.decembrī, veicot ikdienas patrulēšanu uz automaģistrāles A 70, policijas ekipāžas uzmanību piesaistījis Tesla elektroautomobilis, kas sekojis policijas automašīnai ar ātrumu 110 km/h un ieturot nemainīgu atstatumu.

Policistiem radās aizdomas, ka Tesla aktivizēts autopilots, bet ar vadītāju, iespējams, kaut kas atgadījies. Nākamās 15 minūtes likumsargi nesekmīgi mēģināja pamodināt vadītāju ar skaņu un gaismu signāliem. Policisti konstatēja, ka vīrietis sēž vadītāja sēdeklī ar aizvērtām acīm un nolaidis rokas no stūres. Beidzot viņš pamodās un izpildīja norādījumus. Pārbaudes laikā viņam konstatēja “simptomus, kas raksturīgi pēc narkotiku lietošanas”, teikts policijas paziņojumā.

Salonā uz Tesla grīdas policisti atrada smagumu, ko negodprātīgi autovadītāji piestiprina stūrei, lai apmānītu elektroniku, kas ik pa brīdim pieprasa vadītāja roku uzlikšanu uz stūres.  

Šobrīd pret Tesla vadītāju ierosināts process par ceļu satiksmes apdraudējumu. Autovadītāja tiesības tika atņemtas.

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.