Jauna marka Eiropas tirgū: Ora no Ķīnas startē janvārī

Eiropas tirgū ienācis jauns elektroautomobiļu ražotājs. Tā ir Ķīnas koncerna Great Wall Motor sastāvā ietilpstošā marka Ora, kas darbu sāks janvārī.

Jau pēc dažām nedēļām Eiropas tirgū kļūs pieejams Ora Funky Cat – mazās klases elektroautomobilis no Ķīnas, kas Vācijas tirgū maksās nepilnus 39 000 eiro.

Zināms, ka automašīna būs aprīkota ar 126 kW (171 Zs) elektromotoru, 48 vai 63 kilovatstundu bateriju, un, uz 100 kilometriem patērējot vidēji 16,7 – 16,8 kWh, nodrošinās sniedzamību līdz pat 420 kilometriem.

 Savus pircējus Ora Funky Cat mēģinās pievilināt ar smalkām tehnoloģijām, piemēram, sejas atpazīšanas funkciju, kas ne tikai automātiski noregulēs sēdekli, bet  ieslēgs arī iecienītāko radio staciju. Ražotājs sola arī modernu balss vadību un informācijas un izklaides sistēmu, kas pēc vēlēšanās ar saviem pasažieriem „uzspēlēs arī viktorīnu”.

Nedaudz neparasto automobiļa nosaukumu ražotājs skaidro sekojoši: Funky ir veids, kā piepildīt savu dzīvi ar daudz prieka, jaunām idejām un individualitāti, bet Cat (kaķis) ir ķīniešu apzīmējums patiesam draugam un biedram. Arī ORA nosaukumā ietverta simbolika, jo tas ir akronīms vārdam atvērts, uzticams un alternatīvs.

Precīza cena Vācijas tirgum – sākot no atzīmes 38 990 eiro.

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/gwmoraeurope/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.