Šveices Loxo iepazīstina ar autonomi braucošu piegādes transportu (+ FOTO)

Šveices jaunuzņēmums Loxo 2023.gadā uzsāks autonomi braucoša piegādes transportlīdzekļa Alpha ražošanu, kā potenciālos tirgus izskatot ne tikai pašmāju tirgu, bet arī citas Eiropas valstis un Apvienoto Karalisti.

Loxo Alpha ir paredzēts, lai revolucionizētu autonomo mobilitāti un e-komerciju piedāvājot risinājumu tā saucamajai “pēdējai jūdzei” (Last Mile Deliver), apstākļos, kad pasaule saskaras ar augstām piegādes izmaksām vai vadītāju trūkumu.

Loxo ir autonoms transportlīdzeklis, kas darbojas vidē, kas pazīstams arī kā Autonomous Delivery as a Service (ADaaS). No vienas puses, to var izmantot piegādēm no preču piegādātāja gala patērētājam vai biznesa klientam, no otras puses, tas ir piemērots preču pārvadāšanai Hub-Hub transporta mezglos.

Loxo ir pasaulē pirmais autonomais transportlīdzeklis bez rotējošiem sensoriem. Tā vietā tas izmanto radaru, lidaru, hidrolokatoru un kameru ar pašu izstrādātiem algoritmiem. Sistēma atpazīst cilvēkus un objektus 360 grādu redzes laukā, bet Alpha ātrums ir tāds, lai iekļautos pilsētas satiksmē.

Pagaidām katru braucienu uzrauga apmācīts personāls, kurš vajadzības gadījumā var iejaukties jebkurā laikā. Ja tiek konstatēta bīstama situācija, elektroniskās sistēmas uzsāk avārijas apturēšanu.

Foto: Loxo

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.