Jaudīgs un ekonomisks: Mercedes S-klases AMG modelis ar 820 Zs (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis S 63 E-Performance sedanu, kas apveltīts ar 820 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu un uz 100 km patērēs vien 4,4 litrus degvielas

Mercedes-AMG S 63 E-Performance sedana dzinējspēks ir 4,0 litru V8 benzīna motors, kas apvienojumā ar 140 Zs elektromotoru attīsta 820 Zs (1430 Nm), kļūstot par visu laiku jaudīgāko S-klases modeli.  

Neraugoties uz to, ka automašīnas pašmasa sasniedz gandrīz 2,6 tonnas (par 200 kg vairāk nekā Mercedes-Maybach S 680 ar 12 cilindru motoru), dinamiskie rādītāji ir visnotaļ iespaidīgi – sprints līdz simtam aizņem 3,3 sekundes, bet maksimālais ātrums ierobežots pie atzīmes 290 km/h. Interesanti, ka saskaņā ar ražotāja datiem degvielas patēriņš ir vien 4,4 litri, bet attālums, ko var veikt elektriskā režīmā – 33 kilometri. Ir arī trūkumi – hibrīdiekārtas komponenti nozog tik daudz vietas, ka bagāžas nodalījums var uzņemt vien 305 litrus – mazāk nekā A-klases modelim.

Vizuāli pilnpiedziņas automašīna atšķiras ar radiatora resti, kuras centrā Mercedes zīmolam raksturīgā trīsstaru zvaigzne, ar motora pārsegu, uz kura pirmoreiz šīs zvaigznes vairs nav, ar 21 collu AMG riteņu diskiem un vairākām oglekļa šķiedras detaļām.

Mercedes-AMG S 63 E-Performance apveltīts ar šasiju, kurai ir piestūrējošies aizmugures riteņi, enerģijas rekuperācijas sistēmu, kurai ir trīs līmeņi un MG Dynamic Select braukšanas režīmiem, kam ir septiņas programmas: “Electric”, “Comfort”, “Battery Hold”, “Sport”, “Sport+”, “Slippery” un “Individual”.

Tam jāpieskaita adaptīvā pneimatiskā balstiekārta, kas ātrumā virs 120 kilometriem stundā automātiski pieplacina automašīnu tuvāk ceļa virsmai par centimetru, aktīvā sānsveres kustību slāpēšanas sistēma un šasijas kontroles sistēma, kā arī augstas veiktspējas oglekļa keramikas bremzes un aerodinamiskie elementi, kam apvienojumā ar iepriekš uzskaitītajām sistēmām jānodrošina Mercedes-AMG super hibrīdam droša un pārliecinoša gaita jebkādos braukšanas apstākļos.

 

Foto: Mercedes-AMG

Foto: Mercedes-AMG

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.