Vācijā populārākie ir automobiļi ar benzīna dzinējiem

Apdrošināšanas uzņēmums Allianz Direct veicis aptauju nolūkā noskaidrot, kādiem automobiļiem priekšroku dod Vācijas iedzīvotāji.

Allianz Direct aptaujai bijuši visai negaidīti rezultāti, proti – noskaidrots, ka Vācijā priekšroka tiek dota automobiļiem ar benzīna dzinējiem. Par tiem nobalsojuši 43 procenti no 800 aptaujātajiem respondentiem, 27 procenti izvēlētos hibrīdu, t.i., elektrificētu iekšdedzes dzinēju, bet tikai 20 procenti izvēlētos pilnībā elektrisku automašīnu. Pretstatā Latvijai, kur popularitātes virsotnē dīzeļa dzinēji, Vācijā ar šādu motoru aprīkotu automobili iegādātos vien 10 procenti.

Noskaidrots, ka elektrisko piedziņu izvēlētos pircēju kategorija, kuru budžets pārsniedz 100 000 eiro. Šādu izvēli atbalsta 78 procenti potenciālo pircēju, kamēr mazāko ienākumu kategorijā par elektrisko vai hibrīdautomobili balsotu vien 25 procenti.

Vēl aptaujā noskaidrots, ka vēlme izmēģināt autonomi braucošu transportlīdzekli nebūt nav augstākā prioritāte. Šādam transportam uzticētos vien 21 procents no visiem pircējiem, 36 procenti kategoriski noraida šādu iespēju, 43 procenti joprojām nav izlēmuši.

 

Foto: Pexels.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.