Ferrari Purosangue izpirkts divus gadus uz priekšu (+ FOTO)

Ferrari vēsturē pirmais krosovers, kas maksā aptuveni 360 000 eiro, īsā laikā kļuvis tik pieprasīts, ka uzņēmums pārtraucis pieteikumu pieņemšanu.

Itālijas sportisko automobiļu ražotājs Ferrari, kas šoruden pieteica savā vēsturē pirmo krosoveru, tagad ziņo, ka modelis Purosangue nodrošinājis uzņēmumam darbu vismaz divu gadu garumā.

Neraugoties uz cenu, kas, piemēram, Lielbritānijā pārsniedz 313 100 mārciņu (aptuveni 360 000 eiro), klientu pieteikumu krosovera iegādei īsā laikā ienācis tik daudz, ka vadība pieņēmusi lēmumu pārtraukt to pieņemšanu. Savā ziņā tas bija sagaidāms, jo jau prezentācijas laikā Ferrari atklāja, ka nolūkā saglabāt ekskluzivitāti, Purosangue nekad nekļūs par “masveida autobūves produktu”, neslēpjot arī to, ka tas būs viens no dārgākajiem automobiļiem segmentā.

Ferrari konstruktori apveltījuši savu pirmo krosoveru ar uzlabotu pilnpiedziņas sistēmu no GTC4Lusso, kas kombinēta ar 812 Competitione visu riteņu stūrēšanu un modificētu vadības bloku no SF90 Stradale. Tam jāpieskaita FAST – Ferrari Active Suspension Technology piekares vadība, jaunās paaudzes Side Slip Angle Control stabilizācijas sistēma u.c. smalkas tehnoloģijas, kas palīdz savaldīt 12 cilindru atmosfēriskā motora jaudu, Purosangue sirdi, kas attīsta 725 Zs un 716 Nm. Sadarbībā ar astoņu pakāpju divsajūgu transmisiju tā Ferrari pirmajam SUV nodrošina ieskrējienu līdz simtam 3,3 sekundēs, 200 km/h robežu ļaujot pārvarēt pēc 7,3. Maksimālais ātrums ir 310 km/h.

725 zirgspēki padara Ferrari Purosangue par šobrīd jaudīgāko krosoveru pasaulē atstājot aiz sevis Dodge Durango SRT Hellcat, Jeep Grand Cherokee Trackhawk, Rolls-Royce Cullinan, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus Performante un pat jauno Aston Martin DBX707.

Purosangue ražošana sāksies 2022.gada beigās.

 

Foto: Ferrari

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.