Baterijas lādēs gaisā: amerikāņi piesaka elektrificētu lidmašīnu (+ VIDEO)

ASV uzņēmums Ampaire pēc diviem gadiem uzsāks hibrīdlidmašīnas Eco Caravan ražošanu, norādot, ka baterijas lidaparāts varēs uzlādēt arī gaisā.

Eco Caravan ir deviņvietīga pasažieru lidmašīna ar hibrīda piedziņu, kas radīta uz jau labi pazīstamās Cessna Grand Caravan bāzes. Tā aprīkota ar hibrīdiekārtu, kas apvieno Red Aircraft 550 ZS (405 kW) divpadsmit cilindru motoru ar elektromotoru, nodrošinot aptuveni 300 ZS papildu jaudu pacelšanās laikā un atslogojot iekšdedzes dzinēju lidojuma laikā.

Baterijas iebūvētas papildu fizelāžas apvalkā un lidmašīnas transportēšanas iespējas neietekmē. Projekta autori aprēķinājuši, ka Ampaire Eco Caravan hibrīdsistēma samazina degvielas patēriņu un izmešus līdz pat 70 procentiem. Izmantojot ilgtspējīgu aviācijas degvielu, emisijas ir gandrīz nulle. Atkarībā no aviokompānijas maršruta struktūras, lidojuma izmaksas tiek samazinātas par 25 līdz 40 procentiem, savukārt maksa par jūdzi, mērot uz vienu pasažiera vietu, esot salīdzināma ar automašīnas izmaksām.

Ražotājs informē, ka pirmais lidojums, kas notika netālu no Losandželosas, ilga nedaudz vairāk par pusstundu un sasniedzot 3500 pēdu (vairāk nekā 1000 metru) augstumu, inženieri pārbaudīja piedziņas sistēmas darbību.

Zināms, ka lidaparāts paredzēts reģionālās satiksmes nodrošināšanai un tā darbības diapazons ir vairāk nekā 1000 jūdzes (vairāk nekā 1600 kilometri).

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.