Mercedes EQE: 1200 dolāri gadā un tas skrien ātrāk

Mercedes-Benz saviem elektrisko EQ saimes modeļu īpašniekiem piedāvā abonēt ekstru, kas palielina automašīnas veiktspēju līdz pat 24 procentu apjomā.

Šāds piedāvājums paredzēts EQE 350, EQS 450 4Matic un viņu līdziniekiem SUV izskatā. Piekrītot ražotāja nosacījumiem un samaksājot attiecīgo summu, ar OTA atjauninājuma palīdzību EQE modeļu jauda pieaugs no 215 līdz 260 kW, savukārt EQS un EQS SUV jauda palielināsies no 265 līdz 330 kW, turklāt tā būs pieejama ne tikai sporta režīmā, bet arī visos citos braukšanas režīmos.

Mercedes neatklāj, kā jaudas palielinājums ietekmēs sniedzamību, taču norāda, ka šādā veidā mazāk jaudīgie modeļi var panākt dārgākos augstākās veiktspējas modeļus. Piemēram,  EQE 350 kļūst tikpat jaudīgs kā 17 000 eiro dārgākais EQE 500 4Matic, kas nozīmē, ka par šādu summu gada abonēšanu varētu turpināt veselus 14 gadus.

Taisnības labad jāpiebilst, ka lielāko veiktspēju pircējs varēs iegādāties arī “uz mūžu”, taču cena šai iespējai vēl nav noteikta. Ražotājs to pamato ar dažādiem klientu ieradumiem: “Ir klienti, kas savu EQE vai EQS nepērk visam automašīnas kalpošanas laikam, bet, iespējams, plāno izmantot vien uz līzinga piedāvājuma laiku. Tādā gadījumā dārgas ekstras ne vienmēr ir vajadzīgas, taču, ja klients ar laiku tomēr pārdomā, tās var iegādāties par abonēšanas maksu un aktivizēt uz kādu laika periodu.

Pagaidām Mercedes piedāvājums ir spēkā tikai ASV, turklāt ar piebildi “Coming soon” (pieejams drīzumā), bet, piemēram, Vācijā šādas izmaiņas nepieļauj likumdošana.

Foto: Mercedes-Benz

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.