Mitsubishi piesaka jauno ASX

2023.gadā Eiropas tirgū kļūs pieejams Mitsubishi ASX. Japāņu ražotājs pircējam piedāvās krosovera PHEV un HEV modeļus.

Šonedēļ Mitsubishi Motors oficiāli paziņojis, ka 2023.gadā Eiropas tirgū uzsāks jaunā ASX pārdošanu, atklājot, ka kompaktais krosovers būs pieejams ar uzlādējamo hibrīda piedziņu (PHEV) un pilnā hibrīda (HEV) versijā.

Automašīna ir tehniski līdzīga Renault Captur, tādēļ eksperti lēš, ka ASX PHEV modeļa pircējs var rēķināties ar spēka iekārtu, kas apvieno 1,6 litru benzīna motoru un divus elektromotorus ar sistēmas kopējo jaudu 116 kW (300 Nm), bet pateicoties 10,5 kWh baterijai elektriskā režīmā būs iespējams nobraukt nepilnus 50 km.

Pilnā hibrīda (HEV) modelis, kas būs pirmais Mitsubishi Eiropā ar šādu piedziņu, apvieno 1,6 litru benzīna dzinēju ar diviem elektromotoriem, automātisko vairāku režīmu pārnesumkārbu un 1,3 kWh akumulatoru.

Jāatzīst, ka arī vizuāli Mitsubishi ASX no Renault Captur atšķiras vien ar zīmola logo un mazliet savādāka dizaina radiatora resti.

Krosovers ASX ir viens no Mitsubishi veiksmīgākajiem modeļiem, kas kopš pirmā modeļa laišanas klajā 2010.gadā visā pasaulē pārdots gandrīz 400 000 eksemplāru skaitā.

 

Foto: Mitsubishi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.