Ar PET pudeļu piedevu un brauc ar elektrību – Hyundai Ioniq 6 par 43 900 eiro

Hyundai atklājis elektriskā Ioniq 6 cenu. Automobili, kam daudzas detaļas izgatavotas no pārstrādātiem materiāliem, varēs iegādāties par 43 900 – 61 100 eiro.

Nākamā gada sākumā Hyundai uzsāk jaunā modeļa Ioniq 6 pārdošanu Eiropas tirgū. Elektriskais sedans izceļas ar atzīstamu pretestības koeficientu (vien 0,21), gaitas rezervi, kas var sniegties līdz 600 km pēc WLTP un ilgtspējīgu risinājumu, ar kuru ražotājs domā detaļas un komponentus, kas top no pārstrādātiem materiāliem. 

Šādu materiālu Ioniq 6 konstrukcijā nav mazums. Piemēram, krāsa priekšējam un aizmugures bamperim, kā arī sānu uzlikām izgatavota no pārstrādātām riepām, virsbūves krāsas Digital Green tapusi no bambusa oglēm, savukārt atkarībā no apdares līmeņa, salonā var būt ekoloģiski apstrādāta āda un otrreizēji pārstrādāts PET audums sēdekļiem, bio-gumijas piemaisījums instrumentu panelim, bio-PET audums jumta apšuvumam. Durvju paneļu krāsojumam Hyundai sola izmantot organisko krāsa no izlietotām augu eļļām, bet grīdas tepiķi būs izausti no pārstrādātiem zvejas tīkliem.

Pircējam tiks piedāvāti trīs jaudas līmeņi: 111 kW (151 ZS), 168 kW (229 ZS) un 239 kW (325 ZS), divu lielumu baterijas (53 vai 77,4 kWh), versijas ar aizmugures vai visu riteņu piedziņu.

Ioniq 6 atbalsta īpaši ātru uzlādi ar 400 un 800 voltu tehnoloģiju, tādēļ 350 km garam pārbraucienam pie uzlādes iekārtas jāuzkavējas vien 15 minūtes.

Foto: Hyundai

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.