750 000 Kodiaq – Škoda atzīmē ražošanas jubilejas

Čehijas autoražotājs Škoda atzīmējis vairākus saražotās produkcijas sasniegumus Kvasinas un Mlada Boļeslavas rūpnīcās, kas būtiski ne tikai Škoda, bet visam Volkswagen koncernam.

Kā ziņo Škoda preses dienests, Kvasinas rūpnīcā no konveijera nobraucis septiņi simti piecdesmittūkstošais Kodiaq eksemplārs. Kodiaq ir čehu lielākais krosovers, kas tiek ražots kopš 2016.gada, 2021.gadā piedzīvojot modernizāciju.

Novembra mēnesī divi sasniegumi arī Škoda galvenajā rūpnīcā Mlada Boļeslavā: izgatavots četrmiljonais EA211 motora eksemplārs un 15-miljonā pašreizējās paaudzes pārnesumkārba.

EA211 tiek ražots kā vienlitrīgs trīscilindru agregāts un kā četru cilindru motors ar 1,4 un 1,6 litru tilpumu, rodot pielietojumu arī Audi, Volkswagen un Seat automobiļos, tāpat kā pašreizējās paaudzes automātiskā un manuālā transmisija, kas tiek izmantota tikpat plašam vācu koncerna modeļu klāstam.

Piebildīsim, ka Škoda jau 30 gadus atrodas Volkswagen koncerna sastāvā, nodarbina vairāk nekā 45 000 strādājošo visā pasaulē un 2021.gadā saražoja 870 000 jaunu automašīnu, piedāvājot tās vairāk nekā 100 pasaules valstu tirgos.

Šobrīd čehu autobūves uzņēmums Eiropā un citur pasaulē piedāvā kopumā 12 modeļus: FABIA, RAPID, SCALA, OCTAVIA un SUPERB, kā arī KAMIQ, KAROQ, KODIAQ, ENYAQ iV, ENYAQ COUPÉ iV, SLAVIA un KUSHAQ.

Foto: Škoda

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.